Klik hier voor de Zuurbase Tabel in excel formaat.
Basische voeding | Zure voeding |
Aalbessen | Aardappelen zonder schil |
Aardappel met schil | Aardbei |
Aardbei | Abrikoos |
Abrikozen | Ananas |
Agar Agar | Appels |
Ahornsiroop | Augurken |
Alfalfa | Banaan (groen) |
Amandelen | Banaan (rijp) |
Amarant | Bes Blauw |
Ananas | Bier |
Andijvie | Biscuit |
Artisjokken | Bloem |
Asperge | Bosbessen |
Aubergine | Boter |
Avocado | Brood (tarwe) |
Avocado olie | Brood (volkoren) |
Bamboespruiten | Brood (wit) |
Banaan (rijp) | Brood (wit) |
Barley Gras | Bruine suiker |
Beetwortel | Cashew noten |
Bessen | Cashewnoten |
Bieslook | Chocolademelk |
Bieten | Cottage Cheese |
Bloemkool | Crackers |
Boerenkool | Cranberry |
Bonen (groen) | Dadel |
Broccoli | Drank gezoet |
Canola olie | Druif |
Cantaloupe | Eieren |
Carob (zoet) | Framboos |
Cayenne | Frisdrank |
Champignon | Fructose |
Citroen | Fruit uit blik |
Courgette | Fruitsappen (bewerkt) |
Dadels | Fruitsappen (gezoet) |
Druiven | Gebak |
Eendeneieren | Grapefruit |
Eidooier (zacht gekookt) | Honing (bewerkt) |
Erwten | Honing (bewerkt) |
Framboos | IJs |
Geitenkaas | Inktvis |
Geitenmelk | Jam |
Gember (vers) | Kaas |
Gemberthee | Karnemelk |
Ghuave | Kers zoet |
Gierst | Kersen (zuur) |
Graan (vers) | Ketchup |
Grapefruit | Ketjap |
Groene thee | Kiwi |
Groetesap | Koffie |
Hazelnoten | Kruisbes |
Kalebas | Kunsmatig zoetje |
Kastanjes | Kwark |
Kelp | Macademia noten |
Kersen | Maïs (Vers) |
Kiwi | Maïsolie |
knoflook | Mandarijn |
Knoflook | Mango |
Kokosnoot (Vers) | Margarine |
Kokosnoten | Mayonaise |
Komkommer | Melk gepasturiseerd |
Kool (rood en wit) | Melk gesteriliseerd |
Koolraap | Mosterd |
Koolrabi | Natuurazijn |
Koolrabi | Oesters |
Kwarteleieren | Papaya |
Lijnzaadolie | Pasta |
Limoen | Peer |
Limoenwater | Perzik |
Linzen | Pinda |
Maïs zoet | Pistache noten |
Mango | Pompoen |
Meloen | Pruimen |
Mineraalwater | Rietsuiker |
Moedermelk | Rijst (Basmati) |
Nectarines | Rijst (Witte rijs) |
Okra | Rijst (Zilvervliesrijst) |
Olijf olie | Rode bes |
Olijfolie | Roggebrood |
Olijven | Schelpen |
Paardenbloem | Sesam |
Papaja | Sigaretten |
Paprika | Sinaasappel |
Passievrucht | Tabak |
Peren | Tafelzout |
Perzik | Thee (zwarte) |
Peterselie | Veenbes |
Pompoen | Vijg |
Prei | Vis (zoetwater vis) |
Quinua | Vis (zoutwatervis) |
Rabarber | Vlees (Fazant) |
Radijs | Vlees (Hert) |
Rauwe honing | Vlees (Kalkoen) |
Rauwe melk | Vlees (Kip) |
Rauwe suiker | Vlees (Konijn) |
Rijst (wilde) | Vlees (Lam) |
Rijstsiroop | Vlees (Lever) |
Rode biet | Vlees (Rund) |
Rozijnen | Vlees (varken) |
Rucola | Walnoot |
Savooiekool | Wijn |
Selderij | Wijn |
Sinaasappel | Witte azijn |
Sla | Witte suiker |
Sojabonen | Yoghurt |
Sojakaas | Zonnebloem pitten |
Sojamelk | Zonnebloemolie |
Sperziebonen | |
Spinazie rauw | |
Spruiten | |
Stevia | |
Tahoe | |
Tamari | |
Taugé | |
Tempé | |
Tomaat | |
Ui | |
Venkel | |
Vijgen | |
Waterkers | |
Watermeloen | |
Wei | |
Wortel | |
Zeewier | |
Zeezout | |
Zucchini |