Het voedingsprogramma ‘Voeding Tegen Kanker’ wordt aanbevolen door Heleen Quantrill

Over Eet Goed, Voel je Goed

Don’t eat anything your great-great grandmother wouldn’t recognize as food. There are a great many food-like items in the supermarket your ancestors wouldn’t recognize as food… stay away from these ~Michael Pollan

Voeding kun je gebruiken om je te vullen en je buik vol te krijgen. Dit is relatief eenvoudig. Maar voeding kan ook bepalen hoe je je voelt en hoe je functioneert. De Westerse mens leeft steeds langer, maar de gezonde jaren worden steeds korter. Slechte voeding en slechte leefwijzen spelen hierin een grote rol.

Wat je in je lichaam stopt heeft wel degelijk gevolgen voor je kwaliteit van leven.

Waar kies je voor? Vulling of Voeding? Kwantiteit of Kwaliteit? Neem je zelf de verantwoordelijkheid voor je gezondheid of laat je dat over aan voedselproducenten en de overheid?

Dus of je alleen maar op zoek bent naar lekkere recepten zonder onnodige toevoegingen… Graag ervaringen van anderen leest en daardoor geïnspireerd raakt… Ontevreden bent met de Standaard Adviezen die gegeven worden en dit merkt in je gezondheid… Of gewoon een ander geluid over gezondheid wilt horen… Je vindt het bij Eet Goed, Voel je Goed!

Wie zit er achter Eet Goed, Voel je Goed?

Over Heleen Quantrill (1981)

Ik ben getrouwd met de Engelse Simon en heb twee kinderen. Ondanks dat ik in mijn vroege jeugd in Apeldoorn heb gewoond, ben ik verknocht met de polder. De wijde uitzichten en enorme hoge luchten zijn iets waar ik dagelijks van geniet. Met onze twee oude border collies loop ik vaak langs de velden en verder tuinier en lees ik graag. Eigenlijk spendeert ik teveel tijd op Pinterest en aan Sudoku, maar als jij het niet doorvertelt, lijkt het net of het best meevalt.

Inmiddels ben ik vijf jaar professioneel schrijfster en heb ik onder andere de kookboeken ‘Eet Goed Voel je Goed’ (2012) en ‘Eet Goed voor elk Budget’ (2013) uitgegeven. Mijn passie voor gezond eten begon in 2008 toen ik na al een aantal jaar met gezondheidsklachten rond te lopen, besloot om een natuurgeneeskundige in de arm te nemen. Hierdoor ben ik niet alleen klachten als chronische vermoeidheid, angsten en darmklachten te boven gekomen, maar leerde ik ook over de invloed van gezonde voeding op het lichaam. In augustus 2010 besloot ik om deze ervaringen en dingen die ik geleerd had, te delen met anderen door middel van de blog Eet Goed Voel je Goed.

Wat begon als een uitlaatklep en een hobby, groeide in twee jaar tijd tot een drukbezochte en populaire website voor veel mensen die ook door middel van voeding iets aan hun gezondheid wilden doen. Wat volgde waren publicaties in tijdschriften en kranten, het schrijven en uitgeven van twee boeken (en vier in eigen beheer) en lezingen door het hele land.

Eet Goed Voel je Goed staat voor lekkere, eenvoudige en gezonde recepten die bijna iedereen zou kunnen maken, ongeacht budget of dieetvoorkeur. De recepten worden gemaakt met pure ingrediënten en zijn vrij van chemische toevoegingen, geraffineerde producten en overmatig gebruik van suiker. Gezond eten en gezond zijn is voor iedereen anders, daarom is er geen ‘one size fits all’ voedingspatroon te vinden op Eet Goed Voel je Goed. Gezond verstand, respect voor dier en natuur en vooral veel plezier in de keuken zijn sleutelwoorden op de blog.

 Wat kun je op Eet Goed, Voel je Goed verwachten?

  • Heerlijke recepten zonder suiker, gluten en/of lactose (in sommige gevallen). Noem het Paleo, Primal, Oergondisch, Weston A. Price, hoe dan ook. Echt Eten in ieder geval!
  • Praktische tips en handvaten om zelf gezonder te eten en leven.
  • Kritische kanttekeningen bij algemeen aangenomen waarheden om je aan het denken te zetten en zelf actie te laten ondernemen.
  • Een erg plezierige en constructieve lezer interactie om ook van anderen te leren en elkaar aan te moedigen.
  • Ik wil je laten zien (en proeven!) dat gezonde, volwaardige voeding lekker, eenvoudig en niet duur hoeft te zijn!
  • Leuke acties en links naar nuttige websites en webshops om het je nog makkelijker te maken.

Dus welkom op mijn site! We maken er samen iets moois van!

 

Het Programma
DEELNEMEN
De dagelijkse Tips geven ons heel veel inzicht in mogelijkheden waar je als leek geen weet van hebt Het ...Volledig Bericht

ALLE REFERENTIES =>